Vinter, du är välkommen

21 november 2019 Mikael Barani
Vinter, du är välkommen

Härliga nordiska vinter. Riktigt kall ska den vara så att man får pulsa i snö och åka pulka. Och så ska det ånga rejält ur mun och näsborrar när man jagar varandra med snöbollar.

Just nu känns kyla lite som en bristvara. Men snart så kommer den ordentliga vintern i och med december, och då blir det förhoppningsvis en rejäl köldsmäll. 

Annars får man kanske ta och sikta längre norrut för att få sitt lystmäte. Där börjar det bli ordentligt kallt och skidsäsongen kommer säkert att vara igång snart, om den inte redan är det.
Visst vore det fantastiskt att hyra en liten stuga någonstans mitte ute i otillgängligheten och bara njuta av omgivningarna. En vecka eller två vore nog lagom. Så länge man har mat och värme.
Kommunikation är inte så viktigt. Faktum är att det kan vara skönt att slippa en massa input från något annat än snön, träden och kylan. Och nära och nära förstås, om man har med sådana på resan.

Säkerligen skulle en sådan här resa innefatta en hel del obekvämligheter. Men sådant är bara charmigt om man är förberedd på att de kommer att dyka upp. Faktum är att livet är alldeles för cushy och bekvämt. Lite köldbaserat hårt liv gör bara gott för själ och sinne.

Om inte annat så kommer man att njuta mer av hemmalivet efteråt. Bli påmind om det som väntar ungefär i höjd med Emils Däckverstad, där det blev däckbyte i Ramnäs för några månader sedan. 
Nej, det finns inget som får en att uppskatta vardagen så mycket som lite medvetet lidande någonstans där man får vara sig själv för en stund. Det är sådana utmaningar som erbjuder tillfället att optimera sin själv – inifrån och ut.
Belöningen kommer senare, i form av en större känsla av ödmjukhet inför livet.

Fler nyheter