Vad är en flugrulle?

02 januari 2020 Lily Hansen
Vad är en flugrulle?

Flugrulle är en fiskerulle och är utan tvekan en viktig detalj inom flugfisket.              Dess främsta uppgift är att förvara själva linan och används oftast vid drillning av större fiskar. Majoriteten av flugrullarna har en rund form. De kan vara tillverkade av aluminium eller kolfiber. De är ofta utrustade med ett eller två handtag som man vevar med. Du kan köpa din flugrulle i en fysisk butik eller beställa online.

 

 

Hur viktigt är det med en bra flugrulle?

 

Det är utan tvekan viktigt med en bra flugrulle om fisket är en del av din fritid. Fiskar du bara någon gång om året behöver du inte investera i något extraordinärt. Idag produceras de flesta rullar i en large-arbor. Det betyder att spolen har en vid diameter då tanken bakom det är att skapa en mjuk uppfiskning samt garanterar en snabbare invävning av fluglinan.

 

Har du svårt att bestämma dig om du behöver en flugrulle eller inte, så kan du alltid kolla in olika forum med ett så kallat ”fisksnack” där inbitna fiskare kan ge dig praktiska råd inte bara om flugrullar utan även om övrig utrustning och givetvis bra platser att fiska på.             

                       

Olika flugrullar

 

Det känns mer eller mindre självklart att det finns olika typer av flugrullar. Populära märken är bland annat Lamson, Waterworks, Guideline, Vision, Hardy, Orvis, Nautilus med flera. Hardy är ett märke som är väldigt omtyckt inte bara i Sverige utan även utomlands. Flugrullarna tillverkas i England och är kända för sin höga kvalité.

 

Bra flugrullar kan du i princip hitta överallt. Flugrullar i Göteborg skiljer sig inte markant från ett liknande produktsortiment i övriga delar av landet. Priserna skiljer sig varandra emellan. En flugrulle kan kosta 129 kronor, men vill du till exempel köpa dig en Hardy kan du lätt bli av med upp till 4 000 kronor.

Fler nyheter