Tillgång till tryckluft

22 april 2020 patrick pettersson
Tillgång till tryckluft

För många av oss är konstant tillgång till tryckluft inte ett önskemål. Det är en nödvändighet. Tryckluft behövs för ett flertal verktyg och maskiner. Utan tryckluft så stannar verkstan helt enkelt av. För en fungerande vardag och färdigställda arbeten behöver vi tryckluft. Där kommer behovet av vettiga kompressorer in i bilden. En bra och pålitlig kompressor gör hela skillnaden och underlättar när arbeten behöver utföras snabbt och kompetent.

Utbudet är stort och ibland kan det vara svårt att balansera behovet av en driftsäker kompressor med rätt kapacitet mot de ekonomiska aspekterna. Att satsa på ett välkänt märke med kvalitet, som Chicago Pneumatic är en smart idé, eftersom det ofta lönar sig i längden.

 

Krav och önskemål på en kompressor

En kompressor är egentligen inte en komplicerad maskin. Du använder den för att trycksätta luften enkelt uttryckt. Men den gör en stor skillnad i ditt dagliga arbete. För övrigt bygger många verktyg på tryckluftsdrift och det går inte att använda dem utan den detaljen. Om du inte har en fast installation behöver du därför skaffa en kompressor. Vilka önskemål och krav kan man ha? Det beror till viss del på vilken applikation du ska använda kompressorn till. Är det en fast maskin som behöver trycksättas eller behöver du en mobil kompressor? Driftsäkerhet och prestanda är ändå givna krav. 

 

 

Handla kvalitet från en pålitlig firma

Kvalitet hittar du exempelvis hos Chicago Pneumatic. Där finns allt från kolvkompressorer till torkar och filter. Där finns det också en trygghet i att garantin är på hela fem år. 

Ytterligare en fördel som bör framhållas är att företaget kan service. Om din kompressor behöver servas eller lagas kan du med förtroende överlämna den i deras erfarna händer. 

Reservdelar? Givetvis tillhandahåller man också dylika. Företaget är helt enkelt en allroundpartner för dig som har behov av kompressorer och tryckluft för dina verktyg och maskiner.

Fler nyheter