Sol, vind, vatten och dubbla altandörrar

25 maj 2021 william eriksson

Tänk dig att vakna upp och se ut genom en dubbel altandörr som ramar in en vy av en kritvit strand med turkosblått hav. Är det en dröm som du vill uppleva i ditt liv? Kanske kan det vara lite omständligt att hitta en tomt precis vid en strand, men en dubbel altandörr är något som du kan få omgående. Det finns mängder av olika modeller på marknaden, så du behöver bara bestämma dig för vad som kan passa för dig och ditt hus.

Kanske är det två altandörrar med varsitt glasparti, i samma storlek, på var sida? Eller väljer du två altandörrar där den ena är lite smalare än den andra? Ska de vara helt i glas? Kanske med spröjs? Eller föredrar du altandörrar som endast har ett glasparti? Vad du än väljer så finns det en modell som passar för dig. Och även om du skulle falla för en modell som finns i vitt, så är det lätt att måla dörrarna i precis den färg som du vill ha.

 

God isolering och säkerhet

Dagens altandörrar håller en helt annan klass än de altandörrar som du säkert träffat på i äldre hus. Du får ett betydligt högre isolervärde och en ökad säkerhet mot oinbjudna gäster. Men det står alltid dig fritt att välja mellan de enklare och de som är mer avancerade. Det beror på var ditt hus finns placerat, om du har grannar nära eller ej, vilka värden du har i huset och om det står tomt mycket.

Gällande isoleringen så skiljer det sig förstås mellan områden som är varmare och områden som lätt går ner till många minus på vintern. Även vindar från havet kan påverka, så tänk efter ordentligt innan du väljer vilken typ av dörr som du vill montera på ditt hus. Därefter är det bara att njuta. 

Fler nyheter