Slasket stoppar inte löparen

20 december 2019 Mikael Barani
Slasket stoppar inte löparen

Dem bland oss som vill se en vit vinter verkar inte få sina böner besvarade. Istället ser det till och med ut att kunna bli slask, då vissa delar av Sverige förvisso kommer att få det snöigt men samtidigt ha någon plusgrad. Nåja, man ska inte klaga utan se till att göra det bästa av situationen. Läget är ändå som det är, och att sitta hemma och vara bitter i jul gör inte någon glad. Allra minst den som sitter och surar.

Istället kan man passa på och försöka njuta av det som är och se till att klä och utrusta sig på bästa sätt för att möta vädret. 

På sina håll i landet anordnas det till och med så kallade juljoggar, alltså organiserade löpturer på julafton. Ofta sker dessa tidigt på morgonen så att så många som möjligt ska kunna delta utan att det krockar med allt som annars händer under julafton. 
Ett bra sätt att kolla upp om något liknande organiseras just där du bor är såklart att kika runt på Facebook. Annars finns det säkert någon sorts löparklubb på din ort som har koll på läget och kan informera om utsikterna för en löptur på julafton.

Blir det slaskigt så är det som sagt bäst att se till att du har klätt på dig efter de förhållanden som råder på den aktuella dagen.

Ett bra tips är att skaffa damasker som skyddar dina fötter från att bli blöta samt att du får grus i skorna. Ett enkelt sätt att göra egna är att klippa av fötterna på ett par strumpor och trä dem över skorna.

Spring försiktigt trots bra utrustning. Skulle du halka och det vill sig illa så kan du alltid uppsöka akuttandvård Odenplan och få hjälp av Elisabeth Ådén Jangenstål och hennes personal.

God jul och löp säkert!

Fler nyheter