Skaffa tandställning – Lättare än vad du tror

23 april 2019 Mikael Barani
Skaffa tandställning – Lättare än vad du tror

Kanske kan det kännas jobbigt, och lite skrämmande, inför att du ska skaffa tandställning. Tandläkarbesök har ju generellt sätt inte tillhört de absoluta favoritupplevelserna hos oss människor. Ofta ser vi framför oss uppspärrade käkar och hör ljudet av en borr som träffar tänder.
Kanske ilade det till och med till i munnen nu?

Är du ung kanske tandställning känns lite skämmigt. Föreställer du dig till och med en livstid av stora broccolibuketter som fastar och sticker ut ur metallen?

Men lugn, bara lugn. Tandregleringen utvecklas precis som allt annat, och med hjälp av rutinerade tandläkare kommer ditt liv att fortsätta precis som vanligt igen.

Vill du vara extra säker på att hamna i bra händer så är LE Tandreglering ett ställe att kolla upp.
För närvarande har de mottagning i Mörby Centrum, Sollentuna Centrum, Norrtälje och Sundsvall. Den praktiserande grundaren Daniel Smedenholm är specialist på tandreglering, och han har även forskat och studerat på Karolinska Institutet.

Behandlingen som du som patient får är indelad i fem steg, där säkerhet och tidseffektivitet möts.

1. Mötet: Här träffas du och din tandregelerare för första gången. Ni diskuterar vilka behov du har och får sedan reda på hur behandlingen kommer att struktureras och hur lång tid den kommer att ta. Här får du svar på alla de frågor som du kan tänkas ha inför nästa steg.

2. Tandställningen: Först tas bilder på dina tänder, som referensmaterial till efter behandlingen. Sedan sätts själva tandställningen i, vilket varken känns eller upplevs som något jobbigt.

3. Regelbundna återbesök: Med 10-12 veckors intervaller stämmer man av så att tandkorrigeringen går som den ska.

4. Färdig: Tandställningen tas bort och du får med dig en vakumpressad skena som ska göra regleringen permanent.

5. Uppföljning: Sker efter 2-3 månader samt efter ett år, för att se att tänderna håller sig på plats.

Enkelt va?

Fler nyheter