Skaffa downlights med integrerad LED-ljuskälla

13 juni 2022 jonas olsson

editorial

När mörkret faller på kvällen börjar lampor tändas runt om i alla hem. De lyser upp och välkomnar sena kvällar av samtal, familjemiddagar och lässtunder. I många fall kan bords- och golvlampor inte räcka till. Det finns andra alternativ som kan ge dig den perfekta belysningen.

Om du är ute efter att skapa stämningsfull belysning i ditt hem kan detta göras med downlights. Denna typ av lampor är infällda i taket vilket gör att de inte tar så mycket plats. Har du ett boende där det är lågt till tak riskerar du inte att slå huvudet i lampan. De har även fler fördelar.

 

Downlights och LED

Downlights finns i flera olika kulörer. De flesta ger ifrån sig ett varmt sken som omfamnar. Andra modeller kommer i neutralt och vitt. Det finns även de som har olika finesser, som dimmerfunktion och förmågan att kunna vinklas samt rotera. Det betyder att du kan ge till exempel en tavla eller ett föremål extra fokus genom att punktbelysa det. Ett plus i kanten är att dessa lampor inte behöver ses över med dammvippan!

Det finns många fördelar med att använda LED i sin downlight. Bland annat så förbrukar LED-lampor 80-90% mindre energi än vad en vanlig glödlampa gör. De bästa kan även hålla upp till 50 000 timmar, vilket är stor skillnad mot den vanliga glödlampans cirka 1 000 timmar. Så med LED-lampor sparar du pengar som du kan lägga på andra saker. Kanske fler LED downlights?

 

Downlights

 

Användarvänlig

Eftersom downlights finns i många olika utföranden och storlekar går det att placera dem runt om i hela lägenheten. De här platta lamporna är även en snygg inredningsdetalj, oavsett var du väljer att placera dem.

I vardagsrum, kök, sovrum, badrum eller varför inte som utomhusbelysning – downlights passar överallt. Olika modeller och oändligt många valmöjligheter. Det går till och med att installera dem inne i skåp.

Fler nyheter