Så hittar du lägenheter som uppfyller behov och önskemål

11 november 2021 Cecilia Olsson

editorial

När man planerar att hyra lägenhet så finns det vissa saker som kan underlätta sökandet och chanserna att få ett förstahandskontrakt. Det finns flera fördelar med att hyra sitt boende jämfört med att äga det själv, så länge man hittar en lägenhet som uppfyller de krav och önskemål man har. Genom att hyra istället för att äga behöver man inte ägna sig åt tidsödande och kostsamma saker såsom underhåll och man blir inte heller lika mycket bunden till sitt boende eftersom man enkelt kan säga upp en hyresrätt om man inser att det inte är där man vill bo. 

Vilka krav och önskemål finns gällande boende?

För att avgränsa sitt sökande något så är det bra om man tar reda på vad som är viktigt för en själv när det handlar om boende. Vill man bo centralt eller föredrar man närhet till naturen? Hur många rum behövs och har storleken på lägenheten betydelse? Finns det andra krav och behov som känns avgörande för att man ska kunna trivas optimalt? Fundera över allt som kan ha betydelse gällande boendet och gör en lista innehållande det som känns viktigt. 

image

Ställ dig i kö för att öka chanserna

För att öka sina chanser att hitta lägenheter så är det klokt att ställa sig i bostadskö hos fastighetsbolag och bostadsförmedlingar som är verksamma i orten där man vill bo. Är man till exempel intresserad av att bo i vacker skärgårdsmiljö med närhet till en av Sveriges största städer så kan Öckerö kommun vara rätt plats. Genom att registrera sig hos Öckerö Fastigheter ökar man sina chanser att få tag på ett bekvämt boende nära havet. De äger och förvaltar cirka 400 lägenheter på sju av kommunens öar. 

Ju fler bostadsköer man ställer sig i desto större är chanserna att man får tag i ett boende som passar.

Fler nyheter