Rensa och hitta skatter

09 april 2020 william eriksson
Rensa och hitta skatter

När du rensar i röran där hemma så hittar du säkerligen en hel del gamla mynt som inte går att använda idag. Har du tänkt på att samla dem och värdera dem – det går att sälja silvermynt om de har några år på nacken. Ofta hör man talas om att man kan sälja sitt guld – men det finns faktiskt aktörer som även värderar och köper in silverföremål, frimärken och annat med värde i. Sälja Silver går lätt om du bara genast kollar upp vad det är du har i din skatt hemmavid. Du är säkert sugen på att tjäna pengar. Det finns tabeller online där du ser vad varje silvermynt är värt.

 

Både guld och silver 

Om du kontaktar en handlare som tar emot och både guld och silver så kan du få exakta värderingar utifrån marknadsvärdet. Är hen expert på just mynt kan du säkerligen få ut lite extra genom att sälja ditt silver. Har du föremål som är av gammalt silver kan du i online kalkylatorer räkna ut ungefär vad de är värda. Här gäller det att du känner till vilken procenthalt ditt silver har samt vad föremålen väger – då kan du räkna ut ett ungefärligt värde. 

 

På distans eller på plats

Förutom att du kan besöka din handlare och få hjälp med värdering så kan du beställa så kallade guldförsändelser, vilket innebär att du skickar in dina värdeföremål för värdering och försäljning. Allt sker då via post och online och du får pengarna direkt in på ditt konto om du väljer att sälja ditt silver eller guld. Har du guld, silver eller andra ädelmetaller och frimärken i ditt hem kan du beställa ett hembesök för värdering – då bör det samlade värdet av värderingen överstiga 5000 kr. Kontakta en handlare idag och få råd om hur du går vidare med din försäljning.

Fler nyheter