Renovering mer populärt än någonsin

29 november 2019 jonas olsson
Renovering mer populärt än någonsin

Renoveringsprojekt har blivit ett av de mest populära begreppen i Sverige. Svenskar älskar att renovera och man renoverar nu som aldrig förr. Detta beror på att många har en god ekonomi samt att det blivit lite av en trend på sociala medier och i tidningar. Några av våra mest älskade TV-program handlar om just renovering och hur vi kan fixa till våra hem.  Alla vill ha den där coola, gråa cementväggen i vardagsrummet – och varför inte byta ut köksluckorna samtidigt?

 

 

Undvik fallgroparna som nybörjare

 

Men det finns tyvärr många fallgropar att hamna i när man står inför en renovering. Den största är oftast att man saknar kunskap och inte vet hur man ska planera inför en renovering. För renovering kräver just det, planering. Det är många små steg som ska genomföras och för nybörjaren vissa av dessa verkar oviktiga. Detta bidrar till slarv som i slutändan kostar mer pengar. Den andra fällan är att man inte tar hjälp av någon som vet vad man gör. Här är stoltheten ett faktum och många tänker att de kan lika gärna “göra det själv”. Men det finns en anledning att vi har hantverkare som arbetar heltid med att just renovera och det kan ofta vara värt att anställa en. 

 

Fokusera på smarta lösningar

Men den största fällan av alla är den ekonomiska. Den genomsnittliga kostnaden för en renovering i Sverige ligger på cirka 246 000 kronor, vilket det går att läsa mer om här. Det är lätt att underskatta vad en renovering kommer kosta i slutändan. Därför är det bra att se på vad för kostnader man kan dra in på när man ska renovera och fokusera på det som är essentiellt. Att byta ut fönster i en gammal villa är till exempel en sådan sak som bör prioriteras, då det kommer spara in på elräkningar i framtiden.

Fler nyheter