Migration mot en ny framtid

22 juni 2019 jonas olsson
Migration mot en ny framtid

Livet i ditt hemland blev inte som du hade föreställt dig. Du kanske drömmer om en utbildning utomlands, har blivit erbjuden arbete, eller kanske till och med har kärleken eller anhöriga i Sverige. När du migrerar kan oanade möjligheter för framtiden öppna sig och visa en väg du inte trodde fanns på kartan. Vem vet vad som väntar runt hörnet i det nya landet? Oavsett vad du väljer att göra kommer du att få ta del av kultur, språk och historia som ger dig chans att bredda din världsbild.

 

 

Migrationsrätten innefattar många delar

Migrationsrätt handlar om den lagliga rätten för en utländsk medborgare att få vara i Sverige. Att få ett ja på sin ansökan om uppehållstillstånd innebär att man får bo i Sverige, antingen under en viss tid eller hela livet. Uppehållstillståndet kan dras in, exempelvis om man begår ett brott. Är man medborgare i ett EU-land och vill studera, arbeta eller bo i Sverige behöver man inte söka uppehållstillstånd. Detta kallas för principen om fri rörlighet och uppehållsrätt. Kommer man från ett land utanför EU måste man dock söka visum om man vill besöka Sverige.

 

När man behöver advokat

Om du behöver hjälp med ditt migrationsärende och är bosatt i Västra Götaland kan du kontakta en advokatfirma som arbetar med migrationsrätt i Göteborg. Ett exempel är advokatfirman Ottosson och Pakas erbjuder juridisk hjälp för statslösa och utländska medborgare till att få möjlighet att stanna i Sverige. De kan även hjälpa till när du fått ett beslut om utvisning. Vissa anställda på advokatfirman talar flera språk, bland annat arabiska. Att få hjälp på sitt eget språk är en stor fördel, eftersom det är större chans att informationen blir rätt från början. Advokatfirman kan även hjälpa ensamkommande flyktingbarn och där finns det i vissa fall möjlighet att få kostnaden betald av staten.

Fler nyheter