Makrolon är ett bra substitut för glas i trädgården

08 februari 2022 Cecilia Olsson

editorial

Planerar man att bygga något i sin trädgård som är både hållbart och tillåter härligt ljus att ta sig igenom så kan skivor i Makrolon vara ett mycket bra alternativ. Dessa skivor är tillverkade av massivt polykarbonat som är en av de mest slagtåliga plasttyperna som man kan hitta på marknaden. Förutom dess hållbara egenskaper så är Makrolon dessutom väldigt likt glas till utseendet, något som gör att de med fördel kan ersätta glasskivor om man vill ha ett mer slagtåligt och lätthanterligt material som fortfarande har samma härliga ljusgenomsläpp.

Makrolon är ett material som klarar av olika påfrestningar

Makrolon kan användas som takskivor, vindskydd eller fönster i diverse byggnationer, till exempel passar de väldigt bra att använda i vinterträdgårdar. Använder man Makrolon till taket så behöver man inte oroa sig speciellt mycket för att ett nedfallen gren eller en förlupen boll plötsligt ska befinna sig i vinterträdgården. Skivor i Makrolon klarar även av temperaturväxlingar. De tål mycket höga temperaturer och är fortfarande slagtåliga ner till flera minusgrader. 

Makrolon

Om man är intresserad av skivor i Makrolon, oavsett om de ska användas till tak, fönster eller som vindskydd, så kan man hitta det man behöver hos e-plast.se. Gäller det till exempel takskivor i polykarbonat så kan man vara lugn med att de är UV-behandlade på båda sidor av skivan, vilket gör att de inte är känsliga mot solens skadliga strålar. Hos e-plast.se går det att välja på Makrolonskivor i klar eller brons. Ska man till exempel bygga en vinterträdgård i söderläge så är ofta skivorna i brons perfekta eftersom de dämpar ljuset något.

Miljömässiga fördelar trots plast

Trots att det är en produkt av plast så kan den ha miljömässiga fördelar då den är mycket lättare än glas och avger mindre koldioxidutsläpp i produktionsfasen samt i samband med transport. Som en extra bonus blir det mycket sällan spill av polykarbonat eftersom det sällan går sönder vid transport eller ute hos kund.  

Fler nyheter