Lagens änglar i verkliga livet

26 juli 2019 jonas olsson
Lagens änglar i verkliga livet

Vad tänker du på när du hör ordet advokat? Någon som står i rättssalen och håller en lång och dramatisk slutplädering som får juryn att helt ändra uppfattning? Några jurymedlemmar kanske till och med fäller en tår av rörelse. Ungefär som i TV-serien Lagens änglar. Även om det nog händer att vissa advokater gör det, är det inte vad de flesta jurister sysslar med. I alla fall inte i Sverige. För de flesta advokater är jobbet mindre glamoröst, men för den skull inte mindre viktigt. För en duktig advokat är varje fall viktigt, eftersom oavsett vad det handlar om är fallet viktigt för de inblandade.

 

 

Alla kan behöva en advokat någon gång i livet

Alla kan hamna i juridiska svårigheter, och den dagen det händer behöver du en bra advokat. Det kan handla om olika saker, exempelvis konsumenträtt, familjerätt, bodelning eller brottmål. En bra advokat börjar med att beskriva allt som kommer att hända och gör upp en plan tillsammans med dig. Sedan följer din advokat dig genom alla steg i processen, och gör allt för att utfallet ska bli det du vill. Du kan hitta många juristföretag om du söker exempelvis Jurist i Göteborg på Google, men det är viktigt att du väljer ett professionellt och seriöst företag.

 

Välj en advokat som är medlem i Sveriges Advokatsamfund

Det är höga krav för att få bli medlem i Advokatsamfundet. Först en juristutbildning på fem år och en juristexamen tagen vid ett universitet, sedan tre års arbete vid en advokatbyrå. Därefter behövs en både muntlig och skriftlig examination och goda referenser för att få söka inträde i Sveriges Advokatsamfund. Det ger en kvalitetsstämpel och gör att du kan lita på en advokat som är medlem där. De har den professionalism som du har rätt att kräva av den som ska representera dig i ditt ärende.  

Fler nyheter