Köp träpussel och få livspusslet att gå ihop

22 mars 2021 Mikael Barani

Det verkar inte vara något riktigt slut i sikte för hemmakontorens era. Naturligtvis så är det redan flera företag som har flaggat för att detta kommer att bli en permanent lösning, även efter att Covid-19 är ett minne blott, Just nu är kontorsarbete dock inte ett alternativ på många håll.

Ett hållbart hemmakontor

Det man tidigt undrade över var om folk faktiskt skulle klara av att jobba hemifrån. Skulle man vara lika effektiv som på jobbet?
För många har detta varit ett vinnande koncept. Fler har upptäckt att det går att arbeta effektivare hemifrån jämfört med att vara på ett fysiskt kontor.

För andra har detta varit en belastning då man saknar det sociala sammanhanget av att ha kollegor runtomkring sig.

Sedan finns det kategorin som har svårt att faktiskt skapa integritet mellan arbete och privatliv när de arbetar hemifrån. Många upptäcker att de sitter kvar och har hand om jobbrelaterade frågor även när de egentligen ska ha ”stämplat ut”.
Att detta är en tickande hälsobomb är förstås inte svårt att lista ut. Kommer vi kanske att få se en ökning av utbrändhet när allt detta är över? 
Det återstår att se.

Det gäller därför att utarbeta strategier som gör att vi kan hantera att arbeta hemifrån utan att det har en negativ effekt på hälsan eller på familjelivet. Se till att ta pauser då och då. Rör på kroppen och sitt bara och titta ut genom fönstret en stund – eller ännu hellre, ta en vända runt tomten eller kvarteret.

Köp träpussel som du kan underhålla hjärnan med mellan varven eller lyssna på lugnande naturljud. Det gäller helt enkelt att bryta av med något nytt då och då och avbryta arbetet när det väl är dags att låta privatlivet ta över.
Hållbarhet och långsiktighet är a och o här i livet.

Fler nyheter