Hur mår dina träd, ta hjälp med trädbesiktning i Skåne!

23 maj 2022 patrick pettersson

editorial

Man är van vid att ta bilen för kontrollbesiktning, eller gå till läkaren för att kolla sina besvär. Men kanske är man inte lika säker på hur man gör med sina träd? Man kan ju inte ta med sig trädet till en besiktningsstation, och i vilket fall som helst så är väl träd just träd, inte behöver man besiktiga sin tomt?

Men det är precis vad man bör göra! Träd är en viktig del av våra ekosystem, och spelar en viktig roll för att vi ska ha friska näringsvävar runt omkring oss. Kort sagt skulle vi inte må så bra utan att ha just träd som ett naturligt inslag i vår natur. Samtidigt är träd stora och tunga saker. Det är inte alltid som träd fungerar superbra tillsammans med byggnader. 

Träd som är gamla riskerar ju att ramla över just nämnda byggnader, och det är ingen vacker historia. Lägger man ner tusenårseken över dasset så får man hoppas att ingen var nödig just då, för av dasset blir det ingenting kvar. 

 

trädbesiktning Skåne

 

Med en trädbesiktning har man koll på läget

Med stora träd på tomten är det smart att vara proaktiv, att beställa en kontroll av sina träd för att se hur friska de är och om det är något som behöver åtgärdas. Det finns erfarna arborister som hjälper till med trädbesiktning i Skåne. En annan fördel med att ta hjälp av de som verkligen kan träd är att man får en uppskattning av hur åtgärderna ska se ut. 

Kanske ser den lilla rönnen ofarlig ut, men även små träd kan vara tunga, och med fel lutning kanske man måste vara beredd att offra grannens växthus (och grannsämjan) om man ger sig på trädet själv. Kanske behöver man inte såga ner mormors äppelträd. Experten vet vad som kan räddas och hur!

Fler nyheter