Höjning av prestandan

21 juni 2020 Lily Hansen

Prestandaökning av bensin och dieselmotorer kallas även motoroptimering och innebär att man höjer styrkan och kapaciteten på sin bilmotor. När man talar om bilar så talar man oftast om hur många hästkrafter som bilen har. Men det finns sätt att öka prestandan på som på ett sätt också innebär att bilen ökar sitt antal hästkrafter. Många har säkert hört talas om att man kan trimma sin moped. Det är på ungefär samma sätt som man även trimmar en bils motor. Även om motoroptimering av bilar är något som man säkrast tar hjälp av från ett företag som specialiserat sig på detta.  

 

En minskad bränsleförbrukning

Motoroptimering av en bils motor innebär att man får ut en högre effekt på motorn, en ökad lätthet vid vridmomenten och dessutom får man en minskad bränsleförbrukning. Det finns alltså inget som är negativt med att göra en motoroptimering av sin bil. Känner man att det kan finnas en nytta och behov av att göra det så är det en god idé att göra slag i saken. Däremot är motoroptimering något som man oftast gör med bilar som är ett par år gamla eller äldre eftersom helt nya bilar oftast har en mycket bra prestanda redan.

 

 

Utföra det själv

Om man inte har ett företag som utför motoroptimering i sin närhet eller om man vill göra det själv, så finns det trim-satser som man kan beställa online. Man kopplar in sig via bilens diagnosuttag och utför sedan enkelt motoroptimeringen genom att följa de instruktioner som medföljer med optimeringssatsen. Vill man så finns det även en optimeringssats att hyra, som man sedan enkelt skickar tillbaka via posten. Så även om man inte är så duktig på att meka med bilar själv så kan det ge en kick att kunna säga till vänner och bekanta framöver att man minsann själv utfört en motoroptimering. 

Fler nyheter