Hemleveranser underlättar vardagen för djurägare

10 april 2020 Mikael Barani
Hemleveranser underlättar vardagen för djurägare

Det är under de svåraste av tider som vi människor även visar upp våra finaste sidor. Det finns liksom inbyggt i våra gener. Alla som någon gång har besökt ett område där stor fattigdom råder vet att chanserna är stora till att folk även är som mest generösa. Här har folk helt enkelt lärt sig att man måste kunna lita på varandra för att ta sig fram i vardagen. Precis som vi gjorde när de flesta av oss tillhörde samhällen uppbyggda kring stammar.

Naturligtvis så finns även exemplet på det motsatta: När det blir tufft så kliver opportunisterna och de fula fiskarna fram. Folk som begår brott och handlingar utan etik för att sko sig på andras olycka.

På detta sätt tycks den mänskliga upplevelsen alltid ha varit. I varje fall så länge som vi har bott enligt civilisationsmodellen.

I dessa pandemiska tider är det extra viktigt att vi tar hand om varandra, samtidigt som vi minskar smittspridningen. För många människor innebär dessa tider att man sitter mer eller mindre isolerad. Det viktiga just nu är att bromsa virusets framfart och därför träffas vi i en så liten utsträckning som möjligt.

För vissa innebär detta att den enda som man träffar kan vara ens husdjur. I svåra tider fortsätter de att vara vårt sällskap och ser till att vi har någon att språka med under dagarna. Troget finns de där vi vår sida oavsett vad som än händer.

Tillhör du någon av riskgrupperna, undviker social kontakt eller har svårt för att ta dig ut för att handla så levererar Vinsta Zoo numera mat och andra produkter hem till dörren. Denna veterinär i Hässelby jobbar precis som många andra handlare för att se till att minska spridningen av Covid-19, det så kallade ”coronaviruset”.
På så sätt behöver du inte lämna hemmet för att till exempel köpa hund- ellet kattmat.

 

Fler nyheter