Handla med delar

21 juli 2020 patrick pettersson

De som handlar med lastbilsreservdelar har ofta ett genuint intresse och stor kunskap gällande både lastbilar och de reservdelar som man kan komma att behöva för service och övriga reparationer. Med tid och återkopplingar från kunder lär man sig vilka lastbilsreservdelar som fungerar och även en hel del gällande de problem som kan uppstå och hur man på bästa sätt åtgärdar dem. Man kan tro att det endast handlar om att sälja lastbilsreservdelar efter nummer och antal, men om man arbetar inom branschen så är man också ofta både detektiv och problemlösare i ett. Det är även därför som många som arbetar med lastbilsreservdelar har en bakgrund inom bilbranschen som mekaniker, chaufförer eller något liknande.

 

Skapa god kundkontakt

Som säljare av lastbilsreservdelar är man tacksam för de återkommande kunderna som exempelvis mekaniker eller företag med större lastbilsflottor. Det kan vara värt att vårda de kunderna genom att erbjuda rabatter eller vara noga med att se till att de delar som de använder alltid finns på hyllan för snabb leverans. En lastbil som står still tickar varje minut dyra pengar som inte intjänas och som man kanske även måste betala mer för eftersom man kanske får hyra in en annan lastbilsägare för uppdraget.

 

 

Lagra eller beställa

Lastbilsreservdelar tar stor plats på lagerhyllan och därför måste man som säljare av dessa hålla ett ultimat flöde. Man försöker ha det som behövs på hyllan men samtidigt inte ha för mycket som ligger och samlar damm. Eftersom lastbilar är arbetsverktyg som rör sig på vägarna så kan man ibland räkna ut i förväg vad som kommer gå mer av genom att vara påläst gällande väder och temperaturer. Det kan vara skador som beror på halt väglag, delar som går sönder på grund av mycket låga temperaturer och så vidare. Då kan man se till att ha just detta på hyllan.

Fler nyheter