Få hjälp av ögonläkare i Stockholm att korrigera vanliga synfel

08 april 2022 Cecilia Olsson

editorial

Det är väldigt vanligt att man någon gång under livet drabbas av ett synfel. Vissa har synfel redan från barnsben, andra märker försämrad syn i vuxen ålder och förr eller senare drabbas man från ungefär fyrtiofemårs ålder av försämrad syn på grund av just åldern. Det finns som tur är sätt att korrigera de olika synfelen om man är en person som inte vill vara beroende av att bära linser eller glasögon på daglig basis. Det kan göras med hjälp av ögonlaserbehandling eller en RLE-operation (Refractive Lens Exchange) där den dåliga ögonlinsen byts ut.

Vad innebär de olika synfelen?

De vanligaste synfelen kallas närsynthet (myopi), översynthet (hyperopi), astigmatism (även kallat brytningsfel) och ålderssynthet (presbyopi). Den som är närsynt har svårt att urskilja saker på långt håll men kan se bra på nära håll. En person som drabbats av översynthet har tvärtom svårt att fokusera på nära håll men ser bra på långt håll.

Ögonläkare Stockholm

Personer med astigmatism har en kupighet på hornhinnan eller ögonlinsen som gör att ljuset som kommer in i ögat bryts på fel sätt. Det ger suddig syn som kan vara mycket ansträngande för ögonen. Det är dessutom väldigt vanligt att personer med astigmatism även är närsynta eller översynta. Astigmatism beror ofta på en rubbning i ögats tillväxt, men det kan också uppstå efter skador eller operationer. Ålderssynthet märks ofta tidigt i 40 års åldern och innebär att man ser suddigt på nära håll på grund av att ögats lins börjat stelna.

Få hjälp av ögonläkare i Stockholm

Om man vill korrigera något av dessa synfel så kan man vända sig till en ögonläkare på Lamera Medical Clinic i Stockholm. Det är en klinik som bland annat erbjuder ögonlaserbehandlingar och RLE-operationer. Behandlingarna som Lamera Medical Clinic erbjuder kan göra att du inte längre kommer att behöva glasögon eller linser för att se bra. 

Fler nyheter