En elektriker att lita på

21 juli 2020 jonas olsson

Att hitta en elektriker som du kan lita på är viktigt. När det kommer till el måste det bli rätt. Det är dessutom skönt att ha en elektriker som du kan ringa vid stora som små behov. Att ha en pålitlig elektriker med en bred kompetens gör att du slipper hitta någon ny vid minsta lilla problem. Om du letar efter en elektriker i Västerås borde du besöka https://www.xn--elektrikerivsters-1qbx.se/. Det är elektriker som kan hjälpa dig med reparationer, installationer, felsökningar och mycket mer. 

 

Privatpersoner kan använda sig av ROT-avdraget

Om du är en privatperson som är i behov av att anställa en elektriker kan du använda dig av ROT-avdraget. ROT står för Renovering, ombyggt och tillbyggt och det är ett avdrag som ska göra det enklare för privatpersoner att anställa hjälp. Avdraget ligger på 20 % av arbetskostnaden och detta dras av på din slutglitliga räkning. När du ber om en offert, vilket de flesta professionella elektriker erbjuder kostnadsfritt, fråga om ROT-avdraget ingår eller inte. För att få tillgång till ROT-avdraget måste firman betala F-skatt, och du måste vara en bosatt skattebetalare i Sverige. Avdraget gäller upp till 50 000 kronor per år och per person i hushållet. 

 

 

Gör inte jobbet själv 

När det kommer till el är detta inget arbete som du kan utföra själv, utan det är något som du måste lämna till professionella elektriker. Det finns alldeles för mycket som kan gå fel när det kommer till el, både personskador och skador på huset. Det är faktiskt olagligt att hantera el själv. Hemmagjorda lösningar kan leda till allvarliga skador, som sedan gäller inte heller försäkringen eftersom det inte blev utfört av en professionell elektriker. Ta därför inga risker. Behöver du hjälp med elen är det en certifierad elektriker som du måste kontakta för att saker och ting ska gå till på rätt sätt. 

Fler nyheter