Du hittar lätt ledljusarmaturer

21 oktober 2020 patrick pettersson

Vi människor behöver ljus runt omkring oss för att må bra. Ljus kan vi få på olika sätt, och vi får ljus från solen, himlen, och även med hjälp av olika lampor. Det finns ett flertal olika lampor som passar in för olika ändamål och har olika användningsområden. 

Behöver du en lampa ute finns det för utomhusbruk de som både klarar snö, sol, och regn. De går även att ställa in så att de startar vid rörelse, med hjälp av en rörelsesensor. Det finns även olika lampor med olika typ av lyse, både ett varmare ljus, men även ett kallare. Det går också att få andra färger om det önskas. 

 

 

Vilket ljus ska hjälpa vid elavbrott?

Ledljusarmaturer är till för att användas exempelvis i en korridor. De ska vid elavbrott visa vägen ut med hjälp av vita ljus, och i en nödsituation ska de ge tillräckligt mycket ljus för en säker utrymning. Ledljusarmaturer tänds automatiskt när ett elavbrott uppstår. Där är vissa krav de måste uppfylla för att anses pålitliga och ha bra kvalitet. 

Det finns olika företag som arbetar med olika ljus och kan hjälpa er med vilken typ av ljus ni behöver, länktips kommer här: https://www.publiclight.se/. Det finns en djungel av olika ljus, så att ta hjälp och råd är inte fel. 

De företag som arbetar med detta är kunniga och kan hjälpa er på bästa sätt. De har även koll på vilket avstånd lamporna bör sitta rå för att ge tillräckligt med ljus vid en nödsituation. De kan även hjälpa till när ni ska installera dem, vilket kan vara ett bra val. Då vet ni att ljusen verkligen fungerar och att de blir installerade korrekt. 

Det kan även vara bra att med jämna mellanrum kolla så lamporna lyser som de ska, framför allt om de är till för utrymningsplan. 

Fler nyheter