Drar det i restarmen?

21 juli 2020 Lily Hansen

Den som gillar att se sig om och uppleva nya platser har mycket att välja mellan. Naturligtvis har de flesta av oss begränsat med tid och pengar, men utbudet är digert. Att bryta vardagen efter en tids gnetande och sparande för en drömresa långt bort är fantastiskt. Å andra sidan kan en utflykt i närområdet ge mycket också. Prova tåg, skärgårdsbåt eller cykling. Eller inled en lång tid av härliga förberedelser och planer om du ska åka långt. 

 

Koll på läget och transporten

Om du är bekväm med att söka information på nätet har du obegränsat med inspiration där. Du finner bloggar om olika resmål, med tips på boenden och sevärdheter i bilder och texter. Vill du iväg för att göra något aktivt? Är det shopping, konserter eller restaurangbesök som lockar dig ut? Eller drömmer du om en solstol eller hängmatta i skuggan för en stunds avkoppling?

Behöver du guidning och goda råd för bokningen? Ta hjälp med detaljerna hos en duktig researrangör, oavsett du ska åka på kryssning eller charter resor till nära eller fjärran. Det kostar inget extra men kan kännas tryggare och säkrare.

 

 

Väderlek och aktiviteter

Årstiderna lockar till olika typer av semestrar. Många gillar att förlänga den svenska sommaren med att åka till värmen under våren eller hösten. Att säkra upp för somriga upplevelser som bad och heta kvällar på trattorior eller cafeer. Andra vill vara aktiva med aktiviteter som skidor, klättring eller vandring. Att nå en ny bergstopp eller hitta bästa lössnön kan då vara hela poängen. En och annan gillar att återvända till en favoritort, kanske Thailand, Paris eller San Fransisco? Att ströva i kända kvarter och minnas tider som gått, eller tvärtom utmana sig själv i en helt okänd miljö är inte fel det heller. Att resa är väl egentligen som att lära känna sig själv? 

Fler nyheter