Det är viktigt att hitta bra skor som passar

07 juni 2019 jonas olsson
Det är viktigt att hitta bra skor som passar

En outfit är inte komplett om du inte tänkt ut vilka skor som matchar det hela. Ska det vara fotriktiga skor? Finskor? Vad behöver dina skor säga om dig? “Dessa fötter ska lära sig att gå.” Eller kanske något i stil med: “Det är dags att jogga lite!”. I vilket fall som helst spelar dina skor en stor roll i hur du uppfattas av andra människor. Det finns skor för alla väder och tillfällen. Både stora och små fötter behöver skor som sitter bra och som ser bra ut. Det gäller bara att ta reda på vilka som lämpar sig bäst för ändamålet – vilket inte alltid är så enkelt!

 

 

Små fötter kräver större eftertanke

När du köper skor till de allra yngsta är det extra viktigt att tänka till. I den åldern är det svårt att uttrycka hur skorna verkligen känns. Det kan dock vara alldeles för lätt att förirra sig i de söta, små skornas värld och kanske inte tänka på hur det ska fungera när barnet i praktiken faktiskt ska gå – eller till och med lära sig att gå! Som vuxen kan man både prova att gå i och känna hur de känns på fötterna innan köp, men för skor till barnfötter är det allra lättast att du mäter. Barnskor med snören rekommenderas eftersom de formas efter foten och sitter bättre på.

 

Olika typer av barnskor

Nu när solen tittar fram och graderna stiger kan det vara skönt att gå omkring i ett par luftiga sandaler. En butik som bland annat säljer sådana är Drömskor i Stockholm. Med ett skosortiment för både vuxna och barn erbjuder de olika alternativ från storlek 18 och uppåt. Om det stundar bröllop eller kalas finns ballerinaskor och klackskor för små fötter att stuffa runt i – och för den märkesglada finns dessutom bland annat Crocs, Ecco, Kavat och Tretorn.

Fler nyheter