Byt ut dina däck i god tid

21 juli 2020 jonas olsson

När dina däck börjar bli slitna finns det ingen plats för att vara dumsnål. Att köra med ett dåligt mönsterdjup är en stor trafikfara och inte värt konsekvenserna. Du får ett sämre grepp om vägbanan och risken för en olycka är mycket stor. Djupet på däckmönstret och dubbarna på dubbdäck slits i olika takt beroende på din körstil, hur mycket du kör samt vilken vägbana du kör på. Så fort du märker att mönsterdjupet börjar bli dåligt eller dubbarna har slitits ner ska du titta efter nya däck. Letar du efter däck i göteborg så finns det verkstäder med butik nära city.

 

Design och storlek

Det är designen på mönstret som ger däcket dess egenskaper, till exempel bromskapacitet, körkänsla och förmåga att leda undan vatten. Vad som är mest viktigt för föraren är individuellt. För vissa personer är även utseendet på däcken ett väsentligt karaktärsdrag.

Oavsett dina preferenser så behöver du ha rätt däckstorlek för din bil. Du kan se storleksbeteckningen på sidan av däcket. Det finns också tekniska krav för hastighet och belastning. Om du tycker att det är svårt att veta vad du ska ha trots att du googlat i flera dagar så ska du prata med butikspersonalen istället. De guidar dig rätt i däckdjungeln och kan rekommendera ett däck som är rätt för dig och din bil.

 

 

Uppgradera med nya fälgar

Vill du ge din bil ett riktigt lyft så ska du även byta ut dina gamla fälgar. Rostiga fälgar ingrodda med smuts drar ner framtoningen på vilken bil som helst. Ett par nya blänkande fälgar fräschar upp hela bilen och ger den ett nyare utseende. Tänk sedan på att vårda dem för att bevara fräschören. En bra fälgtvål och avfettning tar bort smuts och bromsdamm med metallrester. Avsluta med ett vax så får du en riktigt snygg finish.

 

Fler nyheter