Bra lås försvårar för tjuven

21 juli 2020 william eriksson
Bra lås försvårar för tjuven

Det är viktig att ha bra lås till ytterdörren. Man bör även se till att kunna låsa både fönster och altandörr, speciellt om man bor på bottenvåningen. Det är omöjligt att helt stänga ute tjuven som oftast tar sig in via fönstret men vill gå ut via ytterdörren. Genom att ha ett dörrlås som även kräver nyckel på insidan för att öppna dörren blir det svårt för tjuven att ta sig ut med stöldgodset på ett enkelt sätt. Detta kan göra att tjuven inte tycker att det är värt besväret att försöka bryta sig in. 

 

Byt alltid lås när ni flyttat

Alla bör byta sina lås ibland då de slits. Att också ta som vana att byta låsen när man flyttar är bra då det kan finnas nycklar på vift. Dagens lås har kopieringsskydd vilket gör att man måste legitimera sig och visa ägarbevis för att få göra en kopia på nyckeln. Vill man byta lås eller se över sitt inbrottsskydd ska man kontakta en auktoriserad låssmed. Förutom att sätta in godkända lås i ytterdörren kan man sätta dit en bakkantssäkring som förhindrar att dörren kan lyftas av från gångjärnen om den är utåtgående. Att även sätta godkända lås på fönster och altandörr kan vara bra. Kolla in länken: https://www.lassmedgoteborg.net/

 

blue padlock

 

Se upp för skojare

Har man låst sig ute eller om låset gått sönder kan man behöva akut hjälp med låsöppning. När det är bråttom är det lätt att ta första bästa låssmed som kommer upp när man gör en sökning på internet. Det ska man inte göra. Det finns tyvärr många oseriösa företag och det är därför viktigt att kontrollera att företaget finns med hos Sveriges Låssmedsmästares Riksförbund. Begär även att få veta hur mycket det kommer att kosta innan arbetet påbörjas och betala aldrig kontant utan mot faktura.

Fler nyheter