Bärgare i Stenungsund – räddaren i nöden

20 juni 2022 william eriksson

editorial

Alla har nog sett någon stackare som fått vika ut sin säkerhetstriangel och stå gråtfärdig vid bilen som plötsligt har stannat, eller ännu värre krockat. Varje gång tänker man att det måste vara maximal otur, men det kommer nog aldrig hända en själv. Och det gör det inte heller – förrän det händer. 

Nästan alla som har bil har någon gång behövt en bärgare. Lägger bilen av är det kört. En cykel kan man ju alltid leda fram till målet, men den som puttar hem bilen kan inte vara någon annan än Hulken. Här behövs inte en massa starka människor, här behövs rätt maskiner – en bärgare. 

 

Bärgare har fler uppdrag än att dra bilar

Å andra sidan så är det inte alltid som en bärgare behöver flytta på bilen. Visst, har man kört in i mitträcket och halva bilen sitter kvar i vajrarna är det inte troligt att bilen kan rulla hem. Men i många fall när man har fått motorstopp kan det handla om enklare fel som går att åtgärda på plats. 

En bärgare har just dessa kunskaper. Det får man nog efter att ha mött bil efter bil längs med vägkanten och på bensinmackar med olika problem. Enkla åtgärder kan vara sånt som att pumpa in luft och punkteringsspray i däcket, eller koppla in startkablar till ett dåligt batteri. 

 

bärgare stenungsund

 

Semesterräddning

Har man fastnat med bilen på semesterresan upp längs västkusten, kan en bärgare i Stenungsund vara riddaren i skinande rustning som kommer med erfarenhet och kunnande.

Beställer man hjälp från rätt firma, som exempelvis https://www.jjsbilbargningab.se/, kommer någon som inte bara hivar upp bilen på flaket och kör till närmaste verkstad, utan någon som har lite extra servicekänsla och som faktiskt ger möjligheten att starta upp bilen på plats en chans. Det kan vara det där lilla extra som räddar semesterplanerna!

Fler nyheter