Att börja spela piano som vuxen

21 november 2019 william eriksson
Att börja spela piano som vuxen

Det är många som tror att om man inte började spela ett instrument redan som barn, ja då har man ingen chans att bli riktigt duktig. Detta är såklart helt fel, och även om det finns vissa studier som visar på att barn har lättare för att lära sig så kan man såklart lära sig att spela även när man är äldre. Om det kliar i fingrarna efter att lära sig spela piano, då ska man absolut ge detta fantastiska instrument en chans.

 

Hitta en bra lärare

För att kunna lära sig att spela piano så måste man ha en bra lärare, men de goda nyheterna är att det idag finns många bra alternativ! Dels så kan man anlita en lokal pianolärare eller skriva upp sig för pianolektioner på exempelvis ett kulturcentrum, men hur gör man om man bor på landet eller inte har råd med pianolektioner? Svaret är internet! Youtube och andra hemsidor är fulla av guider för hur man kommer igång, och dessa är utmärkta alternativ för den som vill prova på lite själv i tryggheten av det egna hemmet.

 

 

Köpa ett piano att öva på

Det blir svårt att lära sig att spela piano om man inte har något piano att öva på, då detta är något man kanske inte direkt kan göra via internet. Om man bor till exempel i landets huvudstad så kan man hitta information om ett eventuellt beg piano i Stockholm här: http://www.fyrispiano.se/om-verkstaden-38439231

Just ett begagnat piano är perfekt att börja med, då det brukar vara betydligt billigare än att köpa nytt. Om man har ett äldre piano stående i något förråd någonstans så kan man givetvis även välja att reparera det och på så vis komma igång med spelandet. Det finns med andra ord inga ursäkter för att inte ge pianospelandet en ärlig chans!

Fler nyheter