Antikt och modernt, enkelt och exklusivt

14 juni 2020 william eriksson

På auktion hittar man unika ting att återbruka och inreda med. Det är en marknadsplats för gammalt och nästan nytt, för samlare och alla andra. Fyndläge är det ofta, så kolla in utbudet! Att köpa och sälja på auktion har lång tradition. Det har i äldre tider varit det självklara sättet att skaffa sig möbler och annat och framför allt att sälja det man inte längre behövde. Förr var det också vanligt att sälja på auktion när man flyttade. Istället för att släpa hela bohaget till det nya hemmet, sålde man det mesta på auktion. Det var enklare än att ta transportera det med häst och vagn på dåliga vägar. När man kom fram köpte man på nya saker på auktion. Samma princip gäller idag. Sälj det du inte behöver, köp det du länge letat efter.

Lämna in på auktion

Att lämna in på auktion är enkelt, man kontaktar auktionshuset, de kommer hem och värderar, om det är ett helt hem, och transporterar sedan grejorna till lokalen. Har man enstaka föremål man vill sälja kan man lämna in dessa direkt, till exempel på auktion i Luleå. Man får ett uppskattat värde på sitt föremål och firman åtar sig att sälja det till högstbjudande. Det är bara att luta sig tillbaka och låta marknaden arbeta. 

 

 

Köpa på auktion

Att handla på auktion brukar vara ett nöje som är mer än bara ett köptillfälle. Dels är det intressant med det unika utbudet av saker, allt från exklusiv konst till enkla pinnstolar. Men budgivningen i sig är också den spännande. Ofta är det lite nostalgi inblandat, när man känner igen föremål som man sett tidigare, kanske i sitt barndomshem eller hos mor- och farföräldrar. Är man på en slagauktion är det en riktigt föreställning med en rolig auktionsutropare. Plötsligt har man kanske gjort ett riktigt fynd!

Fler nyheter