Alla delar i en balanserad inredning

21 juli 2020 william eriksson
Alla delar i en balanserad inredning

Har du alla delar med i ditt inredningstänk? Vet du hur du ska tänka för att det ska upplevas harmoniskt och balanserat i ett rum? Enligt den 3000-åriga läran om feng shui delas allt som finns in i element. Olika saker tillhör olika element. Genom att ha balans i dessa element får du harmoni i rummet och i energierna. De fem elementen enligt feng shui är jord, trä, eld, vatten och metall. För att nämna några exempel så tillhör alla växter och blommor exempelvis träelementet, medan alla bruna och träfärgade möbler räknas till jordelementet.

 

Färger, former och material

Prylarnas färger och former hjälper oss i hur vi ska definiera saker enligt de fem elementen. Är något vitt så räknas det som metall. Är det högblankt och svart så upplevs det som vatten. Levande växter och blommor samt grön färg räknas som trä, medan pastellfärger blir metall. Du kan nästan känna en kylande känsla som metall utstrålar i de ljusa färgblandningarna, eller hur? Även former tillhör olika element. Den fyrkantiga formen är jord. Triangeln bli eld och en uppåtriktad smal form som en planka eller hög blomma blir träelementet. Metall är alla runda former och vatten är så klart de böljande, mer odefinierade formerna som till exempel en gardin.

 

 

Hur ska du tänka

När du kommer in i ett rum och upplever en balans ska du försöka se vad som saknas. Finns där överslag i något element? Oftast är det metall eller jord som tar över och det kan vi balansera upp genom att beställa blommor i Kallhäll från till exempel http://kallhallsblommor.interflorabutiker.se/. Det får gärna vara stora och höga växter. Gröna växter som tar plats och tar för sig hjälper snabbt till med att tillföra mer trä i balansen i rummet. Saknar du vatten, tillför då gardiner eller kanske en spegel.

Fler nyheter