Om plankor kunde tala

28 november 2019 Mikael Barani
Om plankor kunde tala

Vi människor ser ju ofta saker ur det korta perspektivet men upplever att tiden går långsamt. Det är väl därför som de flesta av oss har så lätt för att välja kortsiktiga vinster för långsiktiga storsegrar. Vem har tid att vänta liksom?

Kanske är det därför vi har så svårt för att lära av historien. Vem hinner oroa sig för obehagliga skeenden i samhället när man ska hinna köpa mat på vägen hem till jobbet? Vardagen är en utmaning att hålla jämn takt med, och få av oss har tid eller ork att bry sig om något annat.

Det är då man önskar att vi kunde kommunicera med föremål i vår omgivning.
Tänk till exempel om golvet därhemma i köket eller vardagsrummet kunde tala. Tänk om det kunde berätta alla människor och levnadsöden som den har varit med om. Alla fötter som genom decennierna har trampat på, genom nöd och lust.

Visst kan det låta flummigt, men tänk om man kunde få en historielektion av sitt hem. Alla som bor i sekelskiftesvillor (snart får man nog börja precisera vilket sekel) som kunde lära sig av de misstag som föregående ägare hade gjort. All glädje de upplevde. Alla lektioner som finns att ta till sig av från tidigare generationer.

Nu är det som bekant inte så. Och definitivt inte om man just har lagt ett nytt golv. Då är det en riktig bebis, så att säga, som man trampar omkring på.

Letar du själv efter ett nytt golv så har FB’s Måleri och Reparation mer än 20 år av erfarenhet inom branschen. På hemsidan http://fbmaleri.se/allt-inom-golv/ går det att få information om vilka tjänster som företaget tillhandahåller.

Nu är det ju dessutom vinter, vilket brukar vara lite av en lågsäsong inom branschen. Så varför inte passa på och fixa en tidig julklapp åt dig själv och familjen.

Fler nyheter