Mästerkockarnas hemlighet

20 maj 2019 jonas olsson
Mästerkockarnas hemlighet

Hur kommer det sig att steken hemma hos din köksintresserade granne bli helt fantastisk, medan du hemma misslyckas med samma råvara? Det finns faktiskt en hemlighet hos de riktiga know-how’s:en i köket- de lagar på gas. Speciellt i Sverige är vi annars vana vid våra vanliga elektriska induktionshällar. Och visst, induktionsvärme har många fördelar. Det är snabbt och enkelt. Men för att komma steget längre i sin matlagning och nå upp till den där sista droppen av perfektion, speciellt vid stekning, är gas vägen att gå. Det finns få professionella kockar som inte delar denna uppfattning.

 

 

Kom igång och installera

När du valt ut den gasspis som bäst passar dina behov och ditt kök kan du lätt få den installerad genom att anlita en firma som jobbar med installation av gasspis i Stockholm, till exempel Gasservice Stockholm: https://gasservice.nu/tjanster/installation-gasspis/. Underhåll och service kan oftast skötas av samma företag, och kan följa som garantier efter en installation. Gas är generellt inte mer riskabelt att ha i sitt kök än en vanlig elspis, men det är självklart viktigt att se till att inga brister finns i systemet och att säkerheten hålls på topp. Hur ofta en spis bör servas efter installation beror på modell och användning.

 

Njut av fördelarna med din nya gasspis

Du kommer direkt att märka skillnaden på en vanlig elspis och en spis med gas. En gasspis blir varm snabbare, och temperaturen går att reglera på en nivå som inte är möjlig ens med eldrivna induktionshällar. Dessutom kommer elräkningen att minska för användaren av gasspis. Den största el-boven i våra svenska hem är just spisen. För hushåll som istället använder gas reduceras därför elanvändningen rejält, inte minst för de matintresserade som spenderar många långa timmar i köket. Så börja laga, och bli din egen mästerkock! Visst kan du servera lika fin stek som grannen.

Fler nyheter