Glöm inte att gå igenom dina sminkprodukter

19 juni 2019 Desirée Wahlhed
Glöm inte att gå igenom dina sminkprodukter

Det finns en sak som en del kanske redan vet om, men som andra inte hade en aning om och det är att sminkprodukter har ett bäst före-datum och ett utgångsdatum. Ibland gäller utgångsdatumet för oöppnad förpackning och ibland för en öppnad. Om det inte står ett specifikt datum, så brukar det oftast finnas en liten symbol som föreställer en burkförpackning på själva produkten, om inte så bör den finnas på produktens förpackning. Med hjälp av den symbolen kan man avläsa vad det är som gäller (öppnad eller oöppnad förpackning) och om produkten bör användas inom tre, sex, 10 eller 12 månader eller inom en annan tidsram.

 

Ett smart tips är att invertera dina sminkprodukter, inte minst för att se så att du inte använder utgånget smink. Kanske kommer du fram till att det är dags för nytt smink i sminkväskan? Nytt smink är ju aldrig fel!

Även om vårt naturliga jag är hur fint som helst så är det roligt att piffa till sig lite extra! Kanske inför midsommarfesten, tjejmiddagen, dejten eller bara så enkelt som vardagen och arbetsdagen? Om du så behöver en ny concealer, foundation, solpuder, mascara eller ett nytt läppstift i en fräsch somrig färg så kommer du hitta det på https://www.sephora.se/makeup/.

 

Och har du nära och kära som fyller år i sommar, så är ju smink alltid en uppskattad födelsedagspresent! Om du köper smink till någon annan så är det smart att köpa allergivänliga sminkprodukter och som även passar för känslig hy. För att göra det ännu enklare så kan du starta en sminkdiskussion, då kommer du garanterat få reda på vad personen i fråga tycker om och inte!

 

Ett annat smart tips är att införskaffa smink som innehåller någon form av solskyddsfaktor, då är du snäll mot huden och du löper mindre risk att bränna dig. Hur bra är inte det!?

Fler nyheter