Få rätt på ekonomin

14 mars 2020 jonas olsson
Få rätt på ekonomin

Du sitter längst bak i klassrummet med ögonen ned i bänken för att undvika lärarens blick. Dina knän är svaga och benen känns som spaghetti. Du kommer bergis börja stamma och i värsta fall kissa på dig. Alla har någon gång behövt redovisa i skolan och nästan alla har nog tyckt det varit åtminstone lite obehagligt. Redovisning är ett nödvändigt ont som alla elever i skolan måste ta sig igenom på ett eller annat sätt. Men redovisning kan också stärka dig, göra dig modigare i situationer framöver, exempelvis att kunna tala inför grupp.

 

Mer än bara skolarbete

Redovisning är dock såklart också någonting helt annat än att prata om sitt skolarbete inför klassen och läraren. Redovisning är också termen som används när ett företag, en verksamhet, en förening eller en organisation ska visa för sina medlemmar och ibland omvärlden hur deras ekonomi ser ut. Vad de har lagt pengar på, vilka kostnader de har haft och hur mycket pengar som kommit in samt varifrån de har kommit. Man skriver med andra ord i en redovisningsbok om sin verksamhets ekonomi och visar upp för alla de som är intresserade. Ibland blir verksamheter granskade och då är det viktigt att kunna bevisa att saker och ting har gått till på rätt sätt.

 

 

Hjälp med redovisning

Det är inte alltid helt lätt att hålla koll på ekonomin. Man måste kunna redovisa alla uppgifter för företaget så att det blir rätt. Ofta är det ju en herrans massa siffror att hålla koll på. Då kan man ta hjälp av byråer och företag som erbjuder redovisning som en tjänst och service. Har du exempelvis ett företag i Tyresö-området hjälper företaget Tyresö redovisning dig med redovisning i haninge och området däromkring. Ja, såklart även utanför om du så vill. Se till att dina siffror blir rätt innan du hamnar i kläm. 

Fler nyheter