Ett tryggt hem

14 juni 2020 jonas olsson

Katter är våra knasigaste husdjur. Inte alla av dem är sötnosar, utan de kan vara rätt egna ibland. Ändå älskar vi dem till döds. Att få en ironisk blick av sin katt får de flesta att dra på mungiporna. Själva nyckfullheten och självständigheten tilltalar de flesta och kattägare tenderar att vara extremt beskyddande mot sina håriga små monster. Just därför är det så viktigt för oss att våra katter får rätt omvårdnad när vi reser bort. En hund kan ofta tas med – sällan så en katt. Risken är att de försvinner och därför behöver vi verkligen ett tryggt hem för missar.

 

Vad för omsorg behöver en katt?

Ibland kan man tro att svaret på den frågan är ingenting. Det stämmer såklart inte. En katt på katthotellsemester behöver mycket. Först och främst vill vi gärna att de finns kvar när vi återvänder, så en säker vistelseplats är viktig. Rymningsförsök kan komma att ske, så platsen är viktig. Din katt behöver också självklart mat. Alla katter är olika men ingen är nöjd utan rätt mat och dryck. Något som också är oerhört viktigt för katter är aktivitet. Katter vill ha sysselsättning. En hel del katter faller dessutom ibland till föga och vill ha gos.

 

 

Att hitta det rätta hemmet

Att hitta rätt ställe och ett hem för din katt när du är borta är inget man tar lätt på. Ingen avkoppling alls finns att få under semestern om man inte känner sig trygg med att pälsmonstret har det bra. Som tur är finns ett kattpensionat i Stockholm som fungerar suveräntHär kan du finna allt som din katt kan tänkas behöva. För dig som har flera katter finns en extra trygghet – dina katter får givetvis bo tillsammans under vistelsen. Här bjuds på god mat, trygghet och tillfällen till lek och bus, och såklart en hel del klapp och gos.

Fler nyheter